Doe maar een bakkie - Koffie Maestro

oktober 1, 2018

Doe maar een bakkie

Doe maar een bakkie is geregeld wat ik krijg te horen als ik ergens op locatie koffie aan het zetten ben. Dan denk ik oké, ik weet wat je bedoelt!
Maar serieus, bestellen we nu nog steeds zo onze zwarte koffie?

Soms kan ik het gewoon niet laten en dan vraag ik ook van wat voor koffie had je gewenst? Wil je een cappuccino, latte macchiato, espresso en ga zo maar door. Dan krijg ik dus meestal het antwoord gewoon zwarte koffie. Soms zijn mensen ook verbaasd dat ze keuze hebben en dan bestellen ze toch wat anders dan een bakkie koffie.

Waar komt een bakkie vandaan?

Wel het gezegde doe maar een bakkie komt van vroeger toen er alleen nog maar filterkoffie werd gedronken en ja als er dan aan je werd gevraagd van wil je koffie dan gaf je als antwoord doe maar een bakkie. Of doe maar een bakkie met melk en suiker.

Kent iedereen het begrip Bakkie nu nog?

Dit gezegde wordt dus nu nog nog steeds gebruikt en er is niks mis mee zolang de gene waar je het tegen zegt maar weet wat jij bedoelt. Dat is in mijn geval dus zo! Maar kennen de tieners van deze tijd het ook nog of begin twintigers?
Sommigen misschien wel, maar ik denk een groot gedeelte niet meer omdat ik dit ook zie in winkels waar je per gewicht besteld bij de medewerker.
Dan hoor ik bijvoorbeeld dat lieve omaatje om een ons of een pond vragen van wat zij wil hebben en dan zie ik de medewerker kijken van mmm wat is dat voor gewicht. Waarna de medewerker ook zal vragen hoeveel gram bedoelt je?

Conclusie.

Het begrip doe maar een bakkie is na mijn weten onder het grootste gedeelte van de bevolking in Nederland wel bekend. Dus ja, je zou zo rustig je zwarte koffie kunnen bestellen.
Wil je echter voorkomen dat je gevraagd wordt wat voor koffie je wil dan zou ik gewoon zwarte koffie bestellen, zeker de jongere generatie.

Zou jij mij hier onder in een reactie eens willen laten weten of jij het begrip: Doe maar een bakkie kent. Mag gewoon simpel met ja of nee.

Geniet van je koffie,

Ronny

Gerelateerde blogs

7 Hergebruik tips voor koffiedik

Thuis de beste filterkoffie zetten met een low budget aan investering!

Meten is weten ook bij koffie

Race koffie

Laat een reactie achter


Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}