In de zomer is het natuurlijk heerlijk om zo af en toe een overheerlijke ijskoffie te drinken.
Deze 2 recepten zijn gemakkelijk zelf thuis te maken zodat je er gewoon heerlijk van kunt genieten in je eigen tuin!

IJs-cappuccino

Is het lekkerst uit de blender!
Maar mocht je die niet hebben dan zou je hem ook kunnen shaken in een shaker of in 2 glazen.

Ingrediënten
• Gecondenseerde melk – 1 eetlepel of 6 tellen uit een knijpfles
• Crushed ijs of kapot geslagen ijsblokjes – 1 glas vol
• 1 espresso of 30ml sterke koffie

Bereiding
1. Doe het crushed ice of kapot geslagen ijsblokjes in de blender
2. Voeg de gecondenseerde melk toe
3. Schenk de espresso over het ijs
4. zet de blender aan en laat even kort draaien 30 seconden a 1 minuut
5. Schenk de ijskoffie in een glas
6. Relax en geniet er van

Tips
• Check of je blender geschikt is voor ijsblokjes
• Niet zoet genoeg of de koffie smaak te sterk! Voeg meer gecondenseerde melk toe of
een koffie siroop
• Te slap (lees te weinig koffiesmaak) voeg een extra espresso of koffie toe

 

IJskoffie

Ingrediënten
• Melk
• ijsblokjes of crushed ice
• 1 espresso of 30ml sterke koffie
• Eventueel een koffie siroop 15ml

Bereiding
1. Vul een glas met ijs
2. Schenk de melk in het glas tot ongeveer 1cm onder de rand
3. Houd je van zoet voeg dan koffie siroop naar keuze toe
4. Voeg de espresso of sterke koffie toe
5. Roer de ingrediënten even goed door elkaar heen met een rietje of lepel
6. Relax en geniet er van

Tips
• Gebruik je crushed ice vul dan het glas tot ongeveer tot 2 cm onder de rand
• Niet zoet genoeg of de koffie smaak te sterk! Voeg meer koffie siroop toe
• Te slap (lees te weinig koffiesmaak) voeg een extra espresso of koffie toe

 

Geniet van je ijskoffie!

Ronny Heeg

    2 replies to "Twee overheerlijke ijskoffies"

    • Renée Daniëls

      Klinkt lekker, Ronny!
      Het maakt dat ik serieus zou willen dat ik de combinatie melk en koffie lekker zou vinden. En/of ‘iets zoets in m’n koffie’. Anders dan Dom Benedictine. 😉

      Helaas heb ik door de jaren heen al een paar keer proefondervindelijk vastgesteld dat dat niet zo is … :'(
      Jammer, want het ziet er zo smakelijk uit om te drinken.

      Maar troost je: ik vind ijsthee ook niet lekker., hahaha!!!

      (P.S.: welke koffiesiroop raad jij aan? Want het is natuurlijk wel handig om een ijskoffie in mijn ‘koffie-repertoire’ te hebben voor gasten!)

      • Ronny | Koffie Maestro

        Hoi Renée,

        Ze zijn ook echt lekker!
        Maar ja als je niet van melk in je koffie houd dan moet je gewoon lekker bij zwarte koffie blijven, is niks mis mee.😀

        Qua koffiesiroop raad ik caramel, hazelnoot of vanille aan voor in de ijskoffies.
        Deze zijn bij de grote supermarkten vaak gewoon te verkrijgen & anders gewoon online bestellen.

        Geniet van je koffie,

        Ronny

Leave a Reply

Your email address will not be published.